måndag 6 september 2010
Good Calories, Bad Calories
Har börjat intressera mig för diverse hälsoböcker och den senaste boken är Good Calories, Bad Calories av Gary Taubes.
Good Calories, Bad Calories
av Gary Taubes
En bra bok för den som är vill grotta ner sig ordentligt i fakta termer, massa studier från olika tidsåldrar.
Täcker så gott som allt man kan tänka sig, om man nu vill vara en riktig nörd när det gäller kost.
Tycker man att det inte är riktigt sin grej så kan andra böcker vara mer lämpliga.
Taubes skriver om hur HDL, LDL, blodtryck, vikt, hjärtsjukdomar, cancer och alzeimers m.m och deras relation till vad människan petar i sig.
Stundtals svårläst för en icke bildad människa som jag men riktigt intressant hur han ställer de olika teserna mot varandra för att få en att tänka till lite extra.
Är det det totala antalet kalorier som räknas eller vad det igentligen är man petar i sig som är av större vikt.
Under läsningens gång så dök det upp en hel del frågor, samt att endel som fick svar.
Men min slutsats är nog att man ska vara lite avslappnad i sitt mat tänk, gör det inte svårare än vad det är.
Min egen erfarenhet är att det har nog mer med vad, än hur mycket man petar i sig för att vikten ska ändra på sig.
Antalet kalorier är viktigt ändå men inte alls så viktigt som kvaliteten på kalorierna.
Rekommenderas starkt till den mer nördige läsaren :)
Nästa bok som ska läsas är Mark Scissons - The Primal Blueprint.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar